• De Ampera - Auto van het Jaar 2012 - is niet zomaar een auto, het betreft dé introductie van de eerste elektrische auto die je verder brengt. De Opel Ampera rijdt, zonder de accu tussentijds op te laden, zo’n 80 kilometer. Maar ook bij grotere afstanden blijft de Opel Ampera gewoon elektrisch verder rijden. De elektromotor wordt namelijk gevoed door een range extender (=motor generator), waardoor de actieradius wordt vergroot naar ruim 500 kilometer. Kortom de nieuwe Ampera wordt ook na het inschakelen van de range extender nog steeds elektrisch aangedreven, zodat de auto soepel, stil en efficiënt blijft rijden.

    Vrij van BPM en wegenbelasting
    De Staatssecretaris van Financiën heeft inmiddels de nieuwe belastingplannen voor 2012 aangekondigd: de Ampera voldoet ruimschoots aan de norm voor vrijstelling van BPM en wegenbelasting. Daarnaast betalen zakelijke rijders 0% bijtelling.

    Eenvoudig overstappen
    Het overstappen naar elektrisch rijden in de Opel Ampera is bovendien eenvoudig en zorgeloos. Opel biedt via The New Motion een kant en klare laadoplossing (thuis, op kantoor en in openbare ruimte) aan bij de levering van iedere Opel Ampera. Klanten krijgen vóór aflevering van de auto een gratis check van de stroomvoorziening. Ook subsidie aanvragen, nazorg en een oplaadpas worden kosteloos verzorgd.